Et lån er ikke bare et lån

låne penge

Selv om penge ikke er alt, så er de rare at have. De kan sikre tag over hovedet, mad på bordet og andre basale nødvendigheder. Men de kan også være med til at forsøde tilværelsen i ny og næ, når der er behov for det. Og som med så mange andre ting i livet, tænker vi ikke over hvor vigtige de er. Før vi pludselig står og mangler dem. Det kan der være mange årsager til og forklaringer på. Men skulle det ske, så er der heldigvis også en række forskellige måder at løse dette problem på. 

Når gode råd er dyre

Vi kan alle komme i en situation, hvor vi har brug for lidt ekstra penge. En situation, hvor vi måske ikke lige har de ekstra penge, der er behov for. Det kan være bilen er brudt sammen eller der er kommet en ekstra varmeregning. Det kan også være en invitation til bryllup i sydens sol eller en uventet mulighed for nye oplevelser. Og hvad gør man så? Regningerne skal jo betales – og det kan være svært at sige nej til både invitationer og særlige oplevelser. Her kan gode råd være dyre. 

Lån uden om banken

Står du i en situation, hvor du uventet står og mangler lidt ekstra penge til uforudsete udgifter? Så er der flere muligheder for at låne penge til disse. Og vil du helst undgå at skulle kontakte din egen bank, så er det ingen hindring for at komme lidt til penge. Typisk er der 3 forskellige lånetyper der går uden om banken: Forbrugslån, kviklån, afbetaling. Alle disse kan der søges om nemt og hurtigt online. 

Lån større summer med et forbrugslån 

Med et forbrugslån kan du låne op til 100.000 kroner, der skal betales af med et fast beløb hver måned. Det er derfor en god løsning for dig, der ønsker en fast plan over hvordan tilbagebetalingen af dit lån skal foregå. Hvor meget et sådan lån koster, kommer an på hvor lang løbetid du ønsker. Men det kommer også an på hvilke renter og gebyrer der er. Læs derfor betingelserne inden du vælger dette lån. 

Kviklån – det mindre lån med kort løbetid

Kviklån er en anden mulig, der er velegnet, hvis du har brug for et mindre lån. Kviklån er som regel under 10.000 kroner og med en kortere løbetid end for eksempel et forbrugslån. Dette er en nem løsning – men vær opmærksom på, at de lånte penge skal betales hurtigt tilbage. Typisk indenfor blot 3 måneder. Det kan derfor være godt at overveje en ekstra gang, om der virkelig er behov for pengene inden du ansøger. 

Køb på afbetaling

En sidste mulighed for at få ekstra penge – uden at have dem – er køb på afbetaling. På den måde kan du købe det du mangler uden at have pengene her og nu. Dette er særligt populært når det gælder hårde hvidevarer og elektronik som mobiltelefoner. Her betales købet af over et antal måneder sammen med for eksempel et abonnement. 

Der er altså masser af muligheder for at få penge til lige det du mangler penge til. Men det er værd at overveje, hvilken løsning der passer til netop dig og din økonomi.